En İyi 4 La Marzocco Espresso Makinesi (2023 İncelemesi)

En İyi 4 La Marzocco Espresso Makinesi (2023 İncelemesi)

La Marzocco espresso makineleri almak biraz pahalı olabilir, ancak hangi modeli seçerseniz seçin, kalite garantisi var. Bu kadar para harcayacaksak, doğru bir seçim yapmak önemlidir. İşte size uygun olan 4 harika seçenek.

2023'Ün En İyi 4 La Marzocco Espresso Makinesi

İster bir espresso arabası işletin, ister bir kafe sahibi olun veya evde espresso tutkunu olun, sizin için mükemmel bir La Marzocco espresso makinesi var.

1. GS3 Auto Volumetric – Genel Olarak En İyisi

Sevdiğimiz espresso makinesi La Marzocco GS3 Auto Volumetric, ev kullanımı için tasarlanmış ancak hafif ticari ortamlar için de kullanılabilir küçük ama güçlü bir cihaz.

Ciddi espresso hayranlarının aradığı hassasiyetle, ticari nitelikte özellikler sunuyor.



Makinenin sağlam yapı kalitesi ve kompakt tasarımı sayesinde taşınması oldukça kolay. Bu nedenle, espresso arabası veya catering hizmeti gibi küçük hacimli işletmeler için mükemmel bir seçimdir.

En dikkat çekici özelliği ise, La Marzocco'nun premium Strada modellerinde bulunan aynı sıcaklık stabilite sistemi ama üçte biri fiyatta sunuluyor olması. Bu, doygun demleme grupları, önceden ısıtılmış demleme suyu, PID sıcaklık kontrolü ve kullanımı kolay bir dijital ekranı içerir.

2. Strada EE – En İyi Yarı Otomatik

La Marzocco'nun üst düzey makineleri, gelişmiş teknoloji ve inanılmaz estetik özellikleri ile öne çıkıyor. Bu modeller ticari espresso makineleri olarak tasarlanmış.

Strada EE, en basit modeli olup, elektronik pompa aktivasyonu ve programlanabilir ön infüzyon ile palet gruplarına dayanıyor.



Her grup başı farklı şekilde programlanabilir, bu da onların bağımsız makineler gibi hareket etmesine olanak tanır.

Dijital ekran ile programlama kolaydır.

İki tamamen hareketli buhar çubuğu, akış oranını hassas bir şekilde kontrol etmek için orantılı buhar valflerine sahiptir. Ayrıca, makinenin çok yönlülüğünü artırmak için yükseklik ayarlı damlama tepsisi ve sıcak su çubuğu da programlanabilir sıcaklık ayarına sahiptir.

3. GB5 Auto Volumetric – En Güvenilirlerden

Arkadaşlar, listenin en pahalı espresso makinesi GB5 Auto Volumetric. Bu makine yoğun bir kafede kullanılmak üzere tasarlanmış, pürüzsüz hatları ve temiz çizgileri ile her espresso barına şıklık katacak.



GB5'in öne çıkan özelliği, doymuş grup kafaları, ön ısıtma sistemi, izole grup kapakları ve hassas PID sıcaklık kontrolü sayesinde en iyi sınıf sıcaklık stabilitesine sahip olması. Ayrıca, hassas 58mm sepetleri olan paslanmaz çelik portafiltre ile birlikte gelir. İhtiyacınıza göre 2, 3 veya 4 grup başlığı arasından seçim yapabilirsiniz.

Farklı shot boyutları için dört hacim programı ayarlayabilir veya daha interaktif bir işlem için sürekli akış modunu kullanabilirsiniz. İki buhar çubuğu sayesinde iki barista aynı anda çalışabilir.

4. Linea Mini – En Kompakt Seri

La Marzocco'nun Linea Mini modeli, Linea Classic'in ev versiyonu olup, en küçük ve en ucuz espresso makinesi modelidir ve La Marzocco'nun ünlü kalitesini kitlelere getirir.



Linea Mini hala PID kontrollü çift kazanlara ve daha kompakt bir çerçevede doygun pişirme grubunun sıcaklık stabilitesine izin veren entegre bir demleme grubuna sahiptir. Linea Classic ile aynı ticari buhar çubuğuna sahiptir.

Latte sanatına ilgiliyseniz ve bu piyasada iseniz, gerçekten bakmanız gereken ciddi bir şey.

Ayrıca, eğlenceli renklerin bir koleksiyonunda gelir ve La Marzocco Linea Mini'nin entegre barista ışıkları espresso'nuzu bir yıldız gibi hissettirecektir.

Doğru La Marzocco Espresso Makinesi Nasıl Seçilir?

La Marzocco espresso makinenizi satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz için ayrıntılara daha derinden girelim.

Ticari mi ev için mi düşünüyorsunuz?

Eğer yoğun bir kafeye sahipsen, hızlı bir şekilde çok sayıda espresso yapabilen ve düzenli kullanıma dayanabilecek bir makineye ihtiyacın var.

Tercihen, talebi karşılamak için çoklu grup başlıkları ve büyük buhar ve kahve kazanları olan bir model seçmelisin. GB5 veya Strada'yı öneririz.

İşletmen daha düşük bir hacimde veya seyyar bir kafe ise, GS3 uygun olabilir. Veya La Cimbali ve La Spaziale gibi diğer profesyonel makine üreticilerimizi de inceleyebilirsin.

Ne kadar alanınız var?

Eğer büyük bir kafeye sahipseniz tezgahınız geniş olabilir, dolayısıyla espresso makinenizin boyutunu göz önünde bulundurmanız gerekmez. Ancak ev mutfağında genellikle bu kadar geniş bir alan yoktur.

Dar alanlar için seçenekleriniz Linea Mini veya GS3'tür. Linea Mini 2 inç daha dar, ancak GS3 1 inç daha kısa, bu nedenle alanınızı ölçün ve planınızı buna göre yapın.

Bütçeniz ne?

Eğer La Marzocco almayı düşünüyorsanız ciddi bir bütçeye sahip olduğunuzu bilmelisiniz, ancak marka içinde hala büyük bir fiyat aralığı var.

Linea Mini ve GS3 gibi ev espresso makinesi modelleri, özellikle diğer grup başlıklarını tercih ediyorsanız, ticari espresso makinesi modellerinden çok daha ucuzdur.

Eğer paranız sınırsızsa, La Marzocco'nun parlak renkli paneller veya doğal ahşap aksanlar gibi özelleştirme seçeneklerine bakmanızı öneririz. Veya yüksek teknolojili bir makine ile espresso yapmayı keşfetmek isterseniz Decent Espresso DE1+Pro'ya da göz atabilirsiniz. Bu ticari sınıf espresso makinesi, kolların manuel olarak kullanımı yerine kendi yazılımını kullanarak espresso yapar.

Son karar

Bu yılki en sevdiğimiz La Marzocco espresso makinesi, GS3 Auto Volumetric'dir. Ev kullanımı için boyutlu ve fiyatlı, ancak sıcaklık stabilitesi ve kalitesiyle ticari talepleri karşılayacak niteliktedir.

Sık Sorulan Sorular

  • La Marzocco Makineleri Neden Bu Kadar Pahalı?
    La Marzocco espresso makineleri, diğer prosumer makineleri gibi pahalıdır çünkü yoğun kullanıma dayanacak şekilde tasarlanmış üst düzey malzemeler kullanılarak ticari bir standarda göre üretilmiştir.
  • Starbucks Hangi Espresso Makinesini Kullanıyor?
    Starbucks şimdi İsviçre yapımı Thermoplan Mastrena'yı kullanıyor, ancak bir zamanlar La Marzocco ile ortak oldu. Starbucks'ın orijinal Pike Place konumu hala bir Linea Classic kullanıyor.
  • La Marzocco Nerede Üretiliyor?
    La Marzocco makineleri, her müşteri için sipariş üzerine el yapımı olarak İtalya'nın Floransa kentinde yapılır.

İlginizi çekebilir: Toptan Kahve

İlgini Çekebilir