Hario V60'a Giriş - Neden Bir V60 Sahibi Olmalıyım?

Hario V60'a Giriş - Neden Bir V60 Sahibi Olmalıyım?

Hario V60 Dripper, profesyonel baristalar ve kahve tutkunları arasında neden bu kadar popüler olduğunu açıklayan bir sebebi var: harika, temiz ve tekrarlanabilir bir kahve elde etmenizi sağlıyor. Hario V60 Dripper, her seviyedeki kahve severlere hitap ediyor, çünkü her demleme değişkenini tam olarak kontrol edebilmenize olanak tanıyor.

V60 adı, koninin oluşturduğu 60° açıdan geliyor. Bu açı, suyun kahvenin tüm bölgelerinden geçmesine olanak sağlayarak homojen çekilmiş bir fincan kahve sunuyor. Alt kısımdaki büyük delik, su akışının hızını değiştirerek kahvenin tadını ayarlama imkanı veriyor. Hario, 1921'den beri ısıya dayanıklı cam üretiminde öncü bir firma olarak biliniyor ve pour-over kahve ekipmanları için endüstri lideri haline gelmiş durumda.

hario v60

Hario V60 Dripper, plastik, seramik, cam ve metal/bakır çeşitleri dahil olmak üzere dört farklı malzemeden üretilir. Ayrıca küçük (01), orta (02) ve büyük (03) boyut seçenekleri de mevcuttur. Böylece ihtiyacınıza uygun bir boyut seçebilirsiniz. Ayrıca, farklı renk seçenekleri ile tarzınıza da uygun hale getirebilirsiniz.

hario v60 modelleri

Hario V60, özünde hepsi aynı şekilde çalışır. V60 fincan ya da karafın üstüne yerleştirilir, bir filtre kağıdı eklenir, ardından öğütülmüş kahve eklenir ve üzerine sıcak su dökülür. Aynı anda iki ila dört fincan kahve yapabilirsiniz. İç çıkıntılar suyun doğal akışını destekler ve "temiz" bir fincan kahve sunar. Sapı ısıya dayanıklıdır, böylece sıcak kahve atıklarını kolayca atabilirsiniz. Ayrıca, V60'ın temizlenmesi ve bulaşık makinesinde yıkanması çok kolaydır.

Dünya Kahve Yapımı Şampiyonlarının 5'i, manuel pour-over yöntemi kullanarak kazandıkları için Hario V60'ın profesyonellerin tercihi olduğuna şaşırmamak gerek.

Tetsu Kasuya — Brewers Cup Şampiyonu

Eğer hala hangisini seçeceğine karar veremediysen, sana V60 Seramiği'ni öneriyoruz. En yüksek kaliteli porselenden yapılan seramik V60, maksimum ısı tutma özelliğine sahiptir ve geniş bir renk yelpazesinde mevcuttur.

Unutma, filtre kağıtları ve bir çaydanlık eklemen gerekiyor. Orijinal Hario filtreler standart 01, 02 ve 03 boyutlarında mevcuttur, senin Hario V60'ınla eşleştirin. Hario Project Waterfall Filtre Kağıtları da mevcut ve bunlar Best Coffee web sitesinden temin edilebilir. Ayrıca çeşitli çaydanlıklar da mevcut. Filtre kağıtları Japonya'da, çaydanlıklar ise Avrupa'da üretilmektedir. Project Waterfall Filtrelerinden elde edilen gelirler, dünya çapındaki kahve üreticisi topluluğuna temiz su, sanitasyon ve eğitim getirme çalışmalarına destek olacak.

Hario V60'ların boyutları malzemelere göre biraz değişse de, yaklaşık ölçüleri aşağıdaki gibidir:

01 Boyutları: W115-119, D100, H82-92, üst açıklık çapı 95. 1-2 fincanlık
02 Boyutları: W137-140, D120, H102, üst açıklık çapı 116. 1-4 fincanlık
03 Boyutları: W157, D137, H122, üst açıklık çapı 137. 1-6 fincanlık

Kahvenizin keyfini çıkarın!

 

İlgini Çekebilir