French Press için en iyi sıcaklık ne olmalı?

French Press için en iyi sıcaklık ne olmalı?

Yeni kavrulmuş kahve çekirdekleri ile birlikte yepyeni bir French Press aldınız. Görünüşe göre tamamen hazırsınız ve tadı harika bir kahve yapmak istiyorsunuz..

Ancak başlamadan önce, gereken en iyi French press su sıcaklığını tekrar kontrol ettiniz mi? Büyük şemada küçük bir faktör gibi görünebilir, ancak suyunuzun sıcaklığı, demlenmiş kahvenizin nasıl sonuçlanacağı konusunda hayati bir rol oynar. Birkaç derece yanlış ayarlarsınız ve vasat bir French press kahve ile yetinmek zorunda kalırsınız. Bu çok kötü!

Su, kahve demlemede çok önemli bir bileşendir, bu nedenle, yalnızca o suyun sıcaklığının sonuç üzerinde bir miktar etkisi olacağı aşikar. Ancak kahve dünyasındaki hemen hemen her şey gibi, hiçbir şey değişmez değildir ve tarifler sadece bir rehber olarak vardır.

Her şeyden önce, damak tadınıza göre hareket etmelisiniz. Yine de French Press'inizi kullanırken en azından su sıcaklığını göz önünde bulundurmanızı öneririz. Sonuçlara çok şaşıracaksınız.

French Press su sıcaklığı neden önemlidir?

Kahveyle eğer biraz haşır neşir iseniz, filtre kahve yapmak için asla kaynar su kullanmamanız gerektiği tavsiyesini şüphesiz duymuşsunuzdur. Genellikle kahvenizin üzerine dökmeden önce su ısıtıcısını 30 ila 60 saniye arasında bırakmanız önerilir.

Bunun arkasındaki gerekçe, kaynar suyun bir şekilde kahveyi "yakabilmesi" veya istenmeyen tatları çıkarabilmesidir.

Bu şüphesiz doğru olsa ve bazı yararları olsa da, birçok kahve uzmanı artık Chemex, Hario V60 vb. ekipmanlar kullanıyor. Su sıcaklıklarına ilişkin yeni tavsiye, muhtemelen kahvenin genellikle daha hafif kavrulması, daha kaliteli kahve ve iyileştirilmiş kavurma standartları ile ilgilidir.

Bir termometreniz yoksa, su ısıtıcınızı kaynatmak ve 30 saniye bekletmek gibi çok eski bir tavsiyeye bağlı kalabilirsiniz. Bu, öğütülmüş kahvenizden tatları çıkarmak için ideal olan 190-195 Fahrenheit derece bir su sıcaklığı olmalıdır.

Bu, normal bir kahve hazırlama yöntemi için iyi ve doğru aralıktır..

Bununla birlikte, bir French Press tarzı kahve demleme kullandığınızda, bu biraz daha karmaşık hale gelebilir çünkü cam sürahi, kahve ile etkileşime girmeden önce suyun sıcaklığını düşürür.

French Press için ideal sıcaklık nedir?

French Press kahve için en iyi sıcaklık yaklaşık 195 Fahrenheit derecedir, yani kaynamadan hemen önceki sıcaklıktır.

Pek çok kahve uzmanının, dökmeden önce soğumaya izin vermeniz gerektiğini söylediğini duyabilirsiniz. Fakat bu daha çok üzerine dökme yöntemiyle kahve yaptığınız zaman geçerlidir.

Ancak deneyimlerimize göre, French Press'te daldırma demleme yapılırken bunun önemi yok. Peki neden?

French Press'in geniş dökme alanı ve soğuk camı sayesinde French Press'e sıcak su döktüğünüz anda neredeyse anında soğumaya başlar.

Sadece sıcak suyu presin içine dökme eylemi, sıcaklığı olması gereken aralığa getirecektir. Dökerken bulamaca kalibre edilmiş bir termometre koyarak bu teoriyi test ettik.

Kaynar su döktüğümüz zaman bile ölçüm yaptığımızda sıcaklığın hiçbir zaman 200 Fahrenheit derecenin üzerinde veya 195 Fahrenheit'in altında olmadığını keşfettik. Sıcaklık her seferinde istediğimiz aralıklarda oldu.

En iyi sıcaklık sonuçları için bir termometre kullanın

Harika lezzetli bir kahve yapmak istiyorsanız, bir termometreye yatırım yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz.



Eğer böyle bir ekipmanınız olmaz ise sorun şu ki, kahveniz tutarlı olmayacak ve oranlar ve diğer değişkenler hakkında tahminde bulunduğunuzda her seferinde aynı tada sahip kahveyi üretmeniz neredeyse imkansız olacak.

Yapabileceğiniz en lezzetli French Press kahveyi yapmak için, French Press sürahisini suyun tam kaynamadan önceki haliyle doldurmanızı öneririz.

Suyunuzu kaynatın ve daha önce de bahsettiğimiz gibi 190 Fahrenheit ile 195 Fahrenheit arasında olması gereken French Press için mükemmel sıcaklığı yakaladığınızdan emin olmak için bir termometre kullanın.

Sonuç

Bu French Press su sıcaklıklarının esnek bir kılavuz olarak kullanılması gerektiğini unutmayalım çünkü kişisel tat tercihiniz için en iyi ideal sıcaklığı önermek imkansızdır.

Aşırı ekstraksiyon nedeniyle, daha yüksek su sıcaklıkları genellikle yanmış veya acı tada sahip tatlarla ilişkilendirilir. Oysa daha düşük sıcaklıklar, yetersiz ekstraksiyon nedeniyle genellikle biraz daha ekşi tada sahip kahve üretir.

Su sıcaklığınızla ve French Press ekipmanınızla denemeler yapın, neyi sevebileceğinizi görün, ancak 190 Fahrenheit ila 195 Fahrenheit derecenin "tatlı nokta" olarak kabul edildiğini unutmayın.

İlgini Çekebilir