Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni İncelemesi

Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni İncelemesi

Yıllar içinde keşfettiğimiz şey, neredeyse tüm mini öğütücülerin doğasında kusurlar olduğu. Kranklamak zor, öğütme ayarınızda çevirmek zor, ucuz parçalar ve kötü oturan bileşenler, sık sık karşılaştığımız sorunlardan sadece birkaçı.

Ancak koleksiyonumuzun bu üyesi, hepsine hükmedecek öğütücü olabilir.

Bahsettiğimiz bu ekipman Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni. Son birkaç haftadır Mini Slim'i test ediyoruz. Slim'i kullandığımızdan beri, pek çok sınavımızdan geçti ve içine tüm kahve çekirdeklerini en iyi şekilde öğüttü diyebiliriz.

Ayrıca, şu ana kadar, bu öğütücüde keşfettiğimiz küçük kusurlar mevcut fakat pek kötü etkisi olduğunu söyleyemeyiz.

Daha fazlasını bilmek ister misiniz? O zaman yazıyı okumaya devam edin çünkü Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmenini en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiz.

Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmenine ilk bakış

Bir mini kahve değirmeninden bekleyeceğiniz gibi, Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni küçük bir ekipman. Ancak nispeten kompakt boyutuna rağmen ele iyi oturuyor ve kıvrımlı gövdesi sayesinde iyi bir tutuş sağlayabiliyoruz.

Yaklaşık 7 inç yüksekliğiyle mutfak tezgahınızda çok az yer kaplar ve kamp gezisindeyseniz Hario'yu cebinize veya sırt çantanızdaki şişe tutacağınıza sığdırabilirsiniz. Kısacası oldukça kompakt!

Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni

Tasarım ve Estetik

Hario tarafından sunulan ve tipik olarak camdan yapılan diğer kahve öğütücülerinin aksine, Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni'nin yapısı esas olarak plastiktir. Adında seramik geçiyor evet farkındayız, fakat buna aşağıda değindik.

Ne de olsa, bu kahve değirmeni hiç düşünmeden sırt çantanıza atmak için çok uygun. Bir kamp gezisine çıktığınızda veya medeniyetten uzakta kahve yapmak için dışarıda olduğunuz her an için mükemmeldir.

Ancak dediğimiz gibi plastik dış kabuğun sizi aldatmasına izin vermeyin. Plastik gövdenin içine gizlenmiş olarak, çeşitli öğütme boyutlarını kolaylıkla çalkalayabilen gelişmiş bir seramik çapak öğütme mekanizması bulacaksınız.

  • Espresso için ince bir öğütme istiyorsunuz, sorun değil.
  • AeroPress'iniz için bir eziyete ihtiyacınız var, kolay kolay.
  • Peki ya French Press? Mini Kahve Değirmeni bunu da kapsıyor.

Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni, seramik frezeler kullanır. Seramik çapakların, günümüzde birçok yeni mini kahve değirmeninde bulunan paslanmaz çelik çapaklardan daha iyi olduğu düşünülmektedir.

Seramik malzeme, siz öğütürken sürtünmeden kaynaklanan ısıyı doğal olarak azaltır.

Öğütme işlemi sırasında daha az ısı, tüm çekirdek kahvenizin içinde hapsolmuş aromatik yağların daha fazlasının siz öğütürken havaya uçmak yerine fincanınıza geleceği anlamına gelir. Ne de olsa daha fazla yağ, daha fazla lezzet demek!

Tutamağı yerine kilitlemek için herhangi bir çaba harcanmaz ve şaşırtıcı bir şekilde, kolu ne kadar kuvvetle çevirirseniz çevirin, yerinde kalır.

Şeffaf plastik disk kapağı, çekirdek hunisine güven verici bir şekilde oturur ve elinizi bir veya iki vitese geçirmeye karar verdiğinizde tüm kahve çekirdeklerinizin her yere uçmamasını sağlar.

Hario Mini Değirmen Kullanımı Ne Kadar Kolay?

Mini Mill'in tasarım açısından basit bir kahve değirmeni olduğunu anladığınıza eminimiz, ancak kullanımı ne kadar kolay?

İnanın çok kolay! Sıfır şaka...

Plastik disk kapağını çıkarın ve tüm taze kahve çekirdeklerinizi ekleyin, kapağı tekrar yerine yerleştirin, tutamağı öğütücünün üstündeki çelik altıgen kısma takın ve hazırsınız.

Çekirdek hunisinin kabaca 24g kahve tutabileceğini belirtmek gerekir ki bu bir kişi için fazlasıyla yeterli olmalıdır.

Kolu çevirdiğinizde, tüm kahve çekirdekleriniz yavaşça seramik çapaklardan çekilir ve şeffaf plastik toplama haznesine düşer. Anında kahve telvenizin nasıl göründüğünü görebilir ve gerekirse ayarlarınızı yapabilirsiniz.

 Seramik Taşlama Çapaklarının Ayarlanması

Öğütme ayarlarını yapmak da kolaydır. Tıpkı yeni Hario Skerton Pro gibi, Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni de öğütme ayarını her kilitlediğinizde tık sesi çıkaran öğütme frezlerinin altında bir somun cıvatası kullanır.

Döndürürsünüz, o tık sesi çıkarır ve çapaklar hareket eder.

hario mini plus öğütme ayarı

Bu sistem pek çok varsayımı ortadan kaldırır ve tercih ettiğiniz öğütmeyi bir kez çevirdiğinizde, bir dahaki sefere kadranı belirli bir miktarda tıklamak kadar kolaydır.

Ayarlamak için somunu sonuna kadar sıkın - bunu yaparken çapakların içeri çekildiğini görmelisiniz. Biz buna sıfırdan başlamak diyoruz.

Buradan her tıklama, öğütme işleminizi daha kaba bir şekilde ayarlayacaktır.

Örneğin Hario V60 ile demleme yapmak için genellikle 8 ila 10 tıklama arasında herhangi bir yere ayarlarız ve eğer French Press ile kahve demleme yapyıyorsanız genellikle 15 tıklamaya gidebilirsiniz.

Sizin için, kahvenizi nasıl demlemek istediğinize bağlı olarak biraz farklı olabilir – ancak Hario Mini Değirmen'de yeniyseniz bu iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

 

Öğütme kıvamındaki asıl sorun, çapakların hareketinden kaynaklanmaktadır, ince ayarlarda o kadar problemli değildir, ancak daha kaba bir öğütmeye yaklaştıkça kesinlikle daha belirgin hale gelir.

Ne Kadar Hızlı Öğütüyor?

Bahse gireriz Hario Mini Mill'in ne kadar hızlı öğüttüğünü merak ediyorsunuzdur. Ne de olsa, kolu çeviren sizsiniz - yani düzgün bir fincan kahve almak için biraz dirsek yormanız gerecek.

20 gram kahveyi orta ayarda (10 klik +/-) öğütmenin bir dakikadan biraz uzun sürdüğünü söyleyebiliriz.

Kesinlikle bu boyuttaki bir şey için yeterince hızlı ve aslında, hız söz konusu olduğunda geçmişte kullandığımız daha pahalı el öğütücülerden bazılarını gölgede bırakıyor.

Dezavantajı, yalnızca bir kişi için öğütebilmenizdir, bu nedenle birden fazla kişi için kahve hazırlıyorsanız, yeniden doldurmaya ve kolu biraz daha çevirmeye devam etmeniz gerektiğini göreceksiniz. Bu biraz yoracak ama değer!

Hario Mini Değirmen Öğütme Kıvamı

Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeninin öğütme kalitesi Skerton Pro ile eşittir ve bu fiyat aralığındaki diğer manuel el öğütücülerden biraz daha iyidir.

Hario Mini Değirmen, ince öğütme ayarlarında oldukça iyi, ancak kullandığınız daha kalın öğütme boyutunda biraz daha tutarsız olabilir.

Aşağıda çeşitli ince, orta ve kalın ayarlarda Hario Mini Mill Slim kullanarak biraz kahve öğüttük.

İnce Öğütme

Orta Öğütme

Kaba Öğütme

Karar: Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmenini almalı mısınız?

Hario Mini Değirmen her yerde en iyi arkadaşlarınızdan biri olacaktır. Biz onu her yere götürdük ve hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadı.

Sonuç olarak, fiyatı için gerçekten harika bir küçük kahve değirmeni olduğunu düşünüyoruz. Ancak, tüm el değirmenlerinde olduğu gibi, kas ve sabrın standart bir gereklilik olduğunu unutmayın.

Cazip bir fiyat noktasında yüksek kaliteli, tutarlı bir öğütme üretebilen cep boyutunda bir çapak öğütücü arıyorsanız, Japon tasarımı bu sağlam ekipman size iyi hizmet edecektir.

İlgini Çekebilir