Öğütme boyutu önemlidir: Bir sonraki kahve öğütücünüzü nasıl seçmelisiniz?

Öğütme boyutu önemlidir: Bir sonraki kahve öğütücünüzü nasıl seçmelisiniz?

Kahve severler için öğütülmüş kahve almak yerine çekirdek kahve almaya geçiş yapmak, alınabilecek en iyi kararlardan biridir. Kahveyi taze öğütmeniz, oksidasyon süresini azaltarak, demlenen kahvenizin tadının ve aromasının en taze ve lezzetli haliyle kalmasını sağlar.

Yeni bir kahve öğütücü seçerken, neredeyse sınırsız seçenekler arasından karar vermek zor olabilir. Elektrikli veya manuel, belirli demleme yöntemleri için ya da çok yönlü kullanıma uygun olanları tercih etmek gibi birçok seçeneğiniz olabilir. Seçtiğiniz öğütücü, kahvenizin tadı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Gourme Coffee olarak, kahve severler için en iyi performansı sunan öğütücüleri özenle seçiyoruz. Tüm bütçelere uygun ve her durumda kullanabileceğiniz öğütücülerimiz mevcut. Peki sizin için hangisi doğru seçim olacak?

El Kahve Değirmeni

Tek seferde küçük miktarlarda öğütüyorsanız veya hareket halindeyken kahve yapmayı sevenler için manuel kahve öğütücüler harika bir seçenektir. Genellikle evinizde çok fazla yer kaplamadan taze çekilmiş kahve yapmanın uygun maliyetli ve güvenilir bir yoludur.

Eğer en iyisini arıyorsanız Comandante tercih edebilirsiniz. Fakat daha düşük bütçeli bir şey arıyorsanız, kesinlikle Hario modellerinden birini tercih etmenizi öneririz.

Öğütme boyutu neden önemlidir?

Kahve çekirdeklerinizi kendi damak zevkinize ve kullanacağınız demleme yöntemine göre öğütmeniz gerekiyor. Kahveniz beklediğiniz tatları vermiyorsa, bu kötü kahve veya kötü kavurma değil, demleme işlemiyle ilgili bir hatanın sonucu olabilir.

Tüm kahveler, farklı tariflerle çekirdeklerden tatların çıkarılması yoluyla yapılır. Kahvenizin tadını etkileyen ana faktörler, zaman, basınç, su:kahve oranı ve kahve öğütüsünün yüzey alanıdır.

Örneğin, basınçlı kahve makinesi yerine french press kullanarak çekirdeklerden tat çıkarmak için değişkenler olan basınç, zaman ve su oranı önemli ölçüde değişir. Bu değişikliklere karşı koymak için de kahve öğütme miktarını değiştirmeniz gerekiyor.

Espresso yaparken, basınç çabuk bir şekilde kahveden tatları çıkarmak için kullanılır. Kahve öğütüsünün yüzey alanı 30 saniyenin altında en yüksek gelişim için daha büyüktür. French press kullanırken süre artar ve basınç azalır. Bu nedenle, doğru tat dengesi sağlanabilmesi için kahve daha iri öğütülmelidir.

Her demleme yönteminde, mükemmel bir kahve için öğütme boyutunu ayarlama fırsatınız da vardır. Kabarcıklı veya ekşi bir kahve elde ederseniz, çekirdekleri daha ince öğütmeniz gerekebilir. Acı veya sert bir kahve yaparsanız, daha kalın bir öğütme kullanmalısınız.

Ek olarak, daha açık kavrulmuş kahveler genellikle mükemmel sonuçlar için daha ince öğütülmelidir. Farklı çözünürlükler nedeniyle, koyu ve açık kahveler farklı şekilde çıkarılır. Koyu kavrulmuş kahve, uzun kavurma işlemi nedeniyle daha az yoğun ve nem oranı daha düşüktür.

Düzenli kahve öğütücüsü ile çelik öğütücüleriyle yavaş ve hassas bir şekilde çekirdekleri öğütebilirsiniz. Bu, yüksek kaliteli ve düzenli bir sonuç oluşturur. Her demleme yöntemi için önceden ayarlanmış öğütme boyutlarını bir kılavuz olarak kullanın ve mükemmel kahve tariflerinizi bulmak için eğlenin. Sonuç olarak, lezzetli, aromatik ve güçlü bir kahve içeceksiniz.

İlgini Çekebilir